ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) μέσω του Εργαστηρίου Ανάλυσης, Ελέγχου Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων, η λειτουργία του οποίου εγκρίθηκε στο ΦΕΚ 3152/Β/01/08/2018, έχει ως αντικείμενα έρευνας μεταξύ άλλων τον προσδιορισμό φυσικοχημικών παραμέτρων τροφίμων και ποτών, τη μελέτη και χαρακτηρισμό υλικών και συστατικών τροφίμων αλλά και των μετασχηματισμών της δομής αυτών που συμβαίνει κατά την επεξεργασία τους, τη γενετική ιχνηλασιμότητα και ασφάλεια των τροφίμων, τη μελέτη της δομής και των λειτουργικών ιδιοτήτων συστατικών των σπόρων με σκοπό την αξιοποίηση τους για την ανάπτυξη υγιεινών τροφίμων, την ασφάλεια σπόρων/καρπών και προϊόντων σιτηρών και την ανάδειξη των βιοενεργών συστατικών των σιτηρών.
ΡΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΔΙ.ΠΑ.Ε. συνεργάζεται με τους Παραγωγικούς Φορείς Αναπτυξιακή Εταιρία Εννιά Χωριών Κισσάμου Α.Ε. στα προϊόντα κάστανου και κριθάλευρου και με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιοπαραγωγών Δήμου Κάντανου Σέλινου στα προϊόντα ελαιολάδου και ελιάς. Αναλύει τα στοιχεία τα σχετικά με τη διαδικασία παρτιδοποίησης που ακολουθείται κατά την τυποποίηση των παραπάνω προϊόντων και τα ετήσια προγράμματα παραγωγής των αντίστοιχων Παραγωγικών Φορέων, ώστε να καθοριστεί επακριβώς ο ρυθμός δειγματοληψιών των προϊόντων. Επίσης, παραλαμβάνει τα δείγματα στα εργαστήρια, πραγματοποιεί τις ενδεδειγμένες αναλύσεις και αξιολογεί τα αποτελέσματά τους. Επιπλέον, συντάσσει τα κείμενα δημοσιοποίησης και συμμετέχει σε συνέδρια-ημερίδες για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων. Τέλος, τροφοδοτεί με νέα στοιχεία την ιστοσελίδα ANTIOXCERT.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙ.ΠΑ.Ε.
|
Διεύθυνση: Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών, Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη, Τ.Θ.: 141, Τ.Κ.: 57400, Σίνδος, Θεσσαλονίκη |
|
τ: 2310 013775 |
|
e: mariapapage@ihu.gr |
ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙ.ΠΑ.Ε.
| ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙ.ΠΑ.Ε. |
|
τ: 2310 807506 |
|
e: rcprojects@ihu.gr |

